Loading...
 Start Page
Τρίτη 25 Οκτ 2022

Κύριε Δήμαρχε,

Το τελευταία χρονικό διάστημα, αναδεικνύονται τα έντονα προβλήματα και οι ελλείψεις από πλευράς του Δήμου, παρεμβάσεων σε σχολικά συγκροτήματα που φοιτούν μαθητές με Ειδικές Δεξιότητες.

Ειδικότερα, μετά την ανάδειξη του ζητήματος με την εγκατάσταση του ανελκυστήρα στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, όπου ως Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία, για άμεση διεκπεραίωση του αιτήματος του σχολείου, διαπιστώνουμε ότι δεν είναι το μοναδικό.

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ότι και σε άλλα Ειδικά σχολεία οι γονείς, βιώνουν την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής, για να έχουν τα παιδιά με Ειδικές Δεξιότητες πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά τους.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», ζήτησα και είχα συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐα.

Κατά την συνάντηση μετέφεραν το δίκαιο αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα προβλήματα που διαχρονικά υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, καθώς και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλούμε όπως ενταχθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, τις άμεσες λύσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και να μας ενημερώσετε, για τις ενέργειες που έχετε κάνει ως σήμερα.

Για πρακτικούς λόγους, αλλά και για να μην εμπαίζονται οι γονείς των συγκεκριμένων μαθητών, οφείλεται εσείς ως Δήμαρχος, να ενημερώσετε το λαό της Πάτρας και να απαντήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα :

  1. Συζητήθηκε στην Επιτροπή καταλληλότητας του Δήμου Πατρέων, η επιλογή του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος για Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία; 
  2. Ποιος ο χώρος επιλογής του οικοπέδου του Δήμου που προτάθηκε στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., πότε ημερολογιακά συνεδρίασε και ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου με τα απαιτούμενα έγγραφα που διαβιβάστηκε στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε, για τον προγραμματισμό και ανέγερση του νέου σχολείου.
  3. Για ποιο λόγο δεν ικανοποιήθηκε μέχρι σήμερα, το αίτημα του Δ/ντη του σχολείου από το 2017 για τοποθέτηση Στεγάστρου στο προαύλιο του σχολείου, παρ’ όλο που είχατε και την συναίνεση του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών;
  4. Γιατί δεν προχωράτε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο προαύλιο του σχολείου, για την ασφαλή παραμονή των παιδιών με την τοποθέτηση αντιολισθητικού υλικού; 

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προτείνουμε και σας καλούμε να συμπεριληφθούν στην εισήγηση, τα παρακάτω:

  1. Αίτημα και υπογραφή με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών την παραχώρηση και φιλοξενία για πέντε χρόνια, με παραχώρηση και επέκταση του σχολείου και στον Α’ ορόφου, με την δέσμευση του Δήμου να προβεί σε εργασίες επισκευής και μόνωσης όλου του κτιρίου.
  2. Τον προγραμματισμό για άμεση και με προτεραιότητα ανέγερσης νέου σχολικού συγκροτήματος του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., με τις κατάλληλες προδιαγραφές για ειδικό σχολείο λειτουργικό και φιλικό σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες.
  3. Την κατασκευή στεγάστρου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, την τοποθέτηση ραμπών για μαθητές με κινητικά προβλήματα, τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και του κτιρίου. Καθώς και να μας προσκομίσετε τα έγγραφα αιτήματα των τελευταίων ετών από τους Δ/ντες του σχολείου και την πορεία υλοποίησης τους.
  4. Την τοποθέτηση αντιολισθητικού τάπητα στο προαύλιο, είτε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί, είτε με αναζήτηση χορηγιών. Συγκεκριμένα θα μπορούσε ο Δήμος Πατρέων να ζητήσει, από τηνEcoelastikaτην κατασκευή του προαύλιου του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, με δάπεδο ασφαλείας από ανακυκλωμένα ελαστικά οχημάτων, όπως έχει πραγματοποιήσει σε δεκάδες σχολικά συγκροτήματα.

Ελπίζουμε να υιοθετήσετε και να υλοποιήσετε άμεσα τις παραπάνω προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Το οφείλουμε στα παιδιά του Ειδικού σχολείου, αλλά προπάντων στους γονείς που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους και βιώνουν έναν Γολγοθά πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού τους.

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

Copyright © 2019 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων