Loading...
 Start Page
Να διερευνήσει τώρα η δικαιοσύνη τις καταγγελίες του Δημάρχου Πατρέων, για την ποιότητα των έργων στη ΔΕΥΑΠ. 
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 25 Σεπ 2023
Με αφορμή του τελευταίου προεκλογικού σποτ της Λαϊκής Υποκρισίας με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Πατρεων κ.Κ. Πελετιδη, σχετικά με την ποιότητα των έργων της ΔΕΥΑΠ που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», έστειλα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ.
 
Στην υπόψη επιστολή ζητάω να μου προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που ετοιμάζει το νομικό τμήμα της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», μεταφέροντας το αίτημα χιλιάδων συνδημοτών να εξεταστεί και εν συνεχεία να διαταχθεί προανάκριση από την δικαιοσύνη προκειμένου να διακριβωθούν οι αξιόποινες πράξεις που ενδεχομενως τελέστηκαν .
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι καταγγελίες που αναφέρθηκαν απο τον πολύ παλιό στο δημοτικο συμβούλιο και επι εννέα χρόνια δήμαρχο Πελετιδη ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ , να μην μείνουν ως προεκλογικό πυροτέχνημα , αλλά επιτελους να οδηγηθούν και οι υπεύθυνοι να «πληρώσουν» τις κακοτεχνίες ή και παραλείψεις που ζημιώνουν τα ταμεία της ΔΕΥΑΠ.
 
Ελπίζουμε να ικανοποιηθεί το αίτημά του λαού της Πατρας που πληρώνει τα ακριβότερα δημοτικά τελη , το οποίο κατα καθήκον και χρεος γραπτώς και ενυπογράφως αποστείλαμε και άμεσα να δοθούν δημόσια απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Παπανικητα και να χορηγηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία εντός της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή πριν την κάλπη .
 
Σε διαφορετική περίπτωση θα εκληφθεί και ετσι θα αξιολογηθεί νομικά , ως συγκάλυψη τυχόν ευθυνών του αναδόχου εργολάβου από την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας του ΚΚΕ.
 
Βεβαία αναμένουμε και τις αντιδράσεις, τόσο του σωματείου της ΔΕΥΑΠ απο τη στιγμή που ο δήμαρχος αφήνει έκθετους σε δικαστικες περιπέτειες και αρνητικά σχόλια εκείνους τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στον έλεγχο και την παραλαβή του συγκεκριμένου έργου, όσο και του αναδόχου εργολάβου μετά τις βαρύτατες καταγγελίες που διατυπώθηκαν για την ποιότητα κατασκευής.
 
 
 
 
 
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ και ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
 
 
 
 
 
             Προς 
 
κ. Ανδρέα Παπανικήτα
 
πρόεδρο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ
 
 
 
 
 
Κοινοποίηση: κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη
 
                                  Δήμαρχο Πατρέων
 
 
 
Κύριε πρόεδρε,
 
 
 
Σύμφωνα με τελευταίο προεκλογικό σποτ, ο Δήμαρχος επικαλείται αλλά και δείχνει στους Δημότες, ότι στην οδό Αλοννήσου, η ΔΕΥΑΠ αναγκάζεται να αντικαθιστά το δίκτυο λόγω συνεχών βλαβών, παρόλο που έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια, που μας το παρέδωσε ο ανάδοχος.
 
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προτίθεμαι, να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πατρων προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιοποινες πράξεις απο κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο .
 
Εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλει ο Δήμαρχος Πελετίδης , που ειναι τα τελευταία εννέα χρόνια ο πολιτικος προϊστάμενος της ΔΕΥΑΠ , τότε πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οσοι με τις πράξεις τους , οδήγησαν και επέτρεψαν , εκτός της ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας και στη διασπάθιση οικονομικών πόρων ζημιώνοντας την ΔΕΥΑΠ.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ όπως με ενημερώσετε εγγράφως και μου προσκομίσετε τα κάτωθι στοιχεία:
 
1. Σε ποια χρονολογία πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση του δικτύου της ΔΕΥΑΠ στην οδό Αλοννήσου που παρουσιάζεται στο προεκλογικό βίντεο με τον Δήμαρχο να πρωταγωνιστεί.
 
2. Ποιος ήταν ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του.
 
3. Ποια ήταν τα μέλη της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του συγκεκριμένου έργου;
 
4. Εάν η τοποθέτηση των υλικών ήταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αρχική μελέτη κατασκευής του υπόψη έργου;
 
5. Ποιο είναι το κόστος των δαπανών που έχει καταβάλει η ΔΕΥΑΠ, για τις συχνές βλάβες που παρουσιάστηκαν μετά την παραλαβή του έργου στην συγκεκριμένη οδό.
 
6. Τι ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει ως πρόεδρος, αλλά και ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ προς τον ανάδοχο του συγκεκριμένου έργου, για τις διαπιστώσεις που αναφέρονται στο βίντεο (ακατάλληλα υλικά, κ.α.), στα εννέα (9) χρόνια της θητείας σας; 
 
Ελπίζω να ανταποκριθείτε άμεσα, ως οφείλετε, και να μου χορηγήσετε τα παραπάνω στοιχεία για να συμπεριληφθούν στο φάκελο προς τη δικαιοσύνη.       
 
         
 
 

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

Copyright © 2019 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων