Loading...
 Start Page
Να στηρίξει ο Δήμος Πατρέων άπορες οικογένειες εν’ όψει του Πάσχα με διατακτικές.
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 14 Απρ 2021

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης οφείλουμε όλοι, ανεξάρτητα εάν έχουμε θρησκευτική πίστη ή ιδεολογική αντίληψη αντίθετη, να σταθούμε δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Με αφορμή των ημερών που έρχονται, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση-εισήγηση στον Δήμαρχο της Πάτρας κ. Πελετίδη, ελπίζοντας να την υλοποιήσει και να στηρίξει άπορες οικογένειες του Δήμου μας.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

          Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Η ενθυμητική επανάληψη του θείου δράματος ενισχύει τις αντοχές μας στις αντιξοότητες της ζωής και μας δίνει ελπίδες για το μέλλον.

          Οφείλουμε να μην μείνουμε στους τύπους, τα έθιμα και τις ευχές, αλλά να δώσουμε το πραγματικό νόημα σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τον δικό τους καθημερινό Γολγοθά, καθώς το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης: δηλαδή την Αγάπη, την Αλληλεγγύη και την Ελπίδα.

          Με αφορμή τις παραπάνω σκέψης, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ, όπως υλοποιήσετε την πρότασή μας για   στήριξη οικογένειες απόρων δημοτών εν όψει του Πάσχα, που έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των Δημοτικών Τελών.

          Η στήριξη των παραπάνω δημοτών μας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω διατακτικών, που θα δοθούν από το Δήμο για την αγορά των αναγκαίων για την διατροφή τους ειδών (π.χ. Κρέας), από συγκεκριμένο κατάστημα που θα επιλεγεί στην Πάτρα.

          Παρόλο που θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε για την απευθείας ανάθεση που πράξετε, άλλωστε πολιτικά δεν συμφωνούμε, δυστυχώς ο χρόνος δεν επαρκεί για το αντίθετο.

          Παράλληλα για το ποσό ανά οικογένεια των διατακτικών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον αριθμό των μελών της.

          Για την παραπάνω δαπάνη υπάρχει το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114Α) «Κώδικας δήμων & Κοινοτήτων», όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 51 του Ν. 4483/2017 (Φ.Ε.Κ.107 Α).

Το οποίο προβλέπει ότι το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του, να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής.

Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Άρα αποτελεί πολιτική βούληση στην κάθε Δημοτική Αρχή, να αποδείξει με έργο την Κοινωνική Ευαισθησία ή όχι που την διακατέχει.

          Ελπίζουμε να κάνετε αποδεκτή την πρότασή μας και να κάνουν Πάσχα, άπορες οικογένειες του Δήμου μας.  

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων