Loading...
 Start Page
"ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ" Πρόγραμμα - Θεματική: Αθλητισμός για όλους – Η ζωή θέλει αγώνες!
Κλίκ για μεγέθυνση
Κυριακή 12 Μάι 2019

Είναι αλήθεια ότι ο αθλητισμός μπορεί να ανυψώσει και να εμπνεύσει την κοινωνία. Η επένδυση στον αθλητισμό αποτελεί επένδυση της κοινωνίας στο μέλλον. Ο αθλητισμός προάγει τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία. Με τον αθλητισμό οι νέοι, εξασκούνται σωματικά αλλά συγχρόνως μυούνται στην ευγενή άμιλλα, στον αλληλοσεβασμό και στη συνεργασία. Μια σύγχρονη πολιτική για τον αθλητισμό οφείλει να βασίζεται στη αρχή ότι ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό. Ο ∆ήµος έχει χρέος να µεριµνά για την προστασία, τη διάδοση και την ανάπτυξή του. Θέλουμε ο αθλητισμός να λειτουργεί ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ως κοινό κτήμα της κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Για να το πετύχουμε
•Προωθούμε την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Καθιστούμε το μαζικό αθλητισμό τις πόλης καθημερινή ανάγκη για τον πολίτη και τη νέα γενιά. Προσφέρουμε στους Δημότες μας την δυνατότητα άθλησης και αναψυχής με νέες αθλητικές δραστηριότητες, με τμήματα για όλες τις ηλικίες, με έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και επιστημονικό προσωπικό. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ∆ήµου αποδίδονται συντηρημένες και ασφαλείς στη χρήση των πολιτών και των φορέων.

•Αναπτύσσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό τον θαλάσσιο αθλητισμό μιας και ο Δήμος μας διαθέτει την ευλογία μιας μεγάλης ακτογραμμής περίπου 30 χιλιομέτρων.

•∆ιασυνδέουµε τον σωματειακό αθλητισμό µε τον ∆ήµο, στηρίζοντας ηθικά τους αθλητικούς συλλόγους και συνδέουμε τη δράση τους µε τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Παιδείας για την από κοινού οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

•∆ηµιουργούµε ένα πλαίσιο αρχών για τον αθλητισμό µε ανοιχτό μέτωπο στη βία και στη διαστροφή του «υπερεπαγγελµατισµού».

•Ενισχύουμε τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης µας στηρίζοντας την εθελοντική προσπάθεια των διοικητικών τους Συμβουλίων µε υλικοτεχνική υποδομή, σωστή ιατρική φροντίδα και ότι άλλο χρειάζονται οι νέοι µας για να γυμναστούν οργανωμένα. Ειδικότερα θα υπάρξει ειδική έμπρακτη στήριξη σε αθλητικά σωματεία της πόλης μας που έχουν έντονη δραστηριότητα στα παιδικά και στα εφηβικά τμήματα και που εκπροσωπούν την πόλη μας σε Πανελλήνια η Διεθνή πρωταθλήματα.

•Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εξειδικευμένα προγράμματα αθλητισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες.

•Διαμορφώνουμε αθλητικά πάρκα σε περιοχές που υπάρχουν κατάλληλες εκτάσεις.

•Οργανώνουμε ετήσιο, Δημοτικό Πρωτάθλημα (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο κ.α.) και τουρνουά διαφόρων αθλημάτων.

•Οργανώνουμε ετήσιο διεθνή αγώνα τριάθλου που θα διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή των πρώην Δήμων Βραχναιΐκων - Παραλίας Πατρών και Μεσσάτιδας. (Το τρίαθλο είναι αγώνας κολύμπι – ποδηλασία – τρέξιμο με τα αθλήματα να γίνονται σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η απόσταση sprint είναι 750 μέτρα κολύμβηση - 20 χιλιόμετρα ποδηλασία και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο η δε κλασσική ολυμπιακή απόσταση είναι 1.500 μέτρα κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο).

•Διαμορφώνουμε πίστες διαφόρων αθλημάτων (motocross, ποδήλατο βουνού, πατινάζ, skateboard κ.α.)

•Οργανώνουμε αγώνες mountain bike (ορεινής ποδηλασίας) και motocrossαναδεικνύοντας τον όμορφο ορεινό μας πλούτο.

•Κατασκευάζουμε skate park και πάρκο ποδηλάτου-κυκλοφοριακής αγωγής και ενισχύουμε την συμμετοχή της πόλης στα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα.

•Δημιουργούμε Πάρκο ποδηλάτου αστικού τύπου, έκτασης πολλών στρεμμάτων, όπου προσομοιώνονται συνθήκες υψομέτρου με διαδρομές-πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας, από τις «κάνω μια βόλτα σε ασφαλές περιβάλλον», μέχρι και τις «πίστες μεγάλης δυσκολίας», ειδικές για επαγγελματίες αναβάτες!

•Αξιοποιούμε τις νέες εγκαταστάσεις του πρώην ΑΣΟ για δημιουργία Αθλητικού Πολυκέντρου που θα φιλοξενεί γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

•Συντηρούμε τις υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και δρομολογούμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στις κοινότητες.

•Διεκδικούμε την χρηματοδότηση λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και αναζητούμε κτίρια για στέγαση Αθλητικών ξενώνων για υποδοχή μεγάλων διοργανώσεων.

•Διεκδικούμε με την βοήθεια των αθλητικών μας υποδομών και των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας την ανάληψη διεθνών αγώνων διαφόρων αθλημάτων υψηλού κύρους.

•Διεκδικούμε την χρήση του παλιού Ερειπωμένου ημιτελούς Σανατορίου της Ζάστοβας, που ανήκει στην 6η ΥΠΕ, και το αξιοποιούμε ως εμβληματικό κέντρο περιβάλλοντος και αθλημάτων βουνού.

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων