Loading...
 Start Page
«Ο Πελετίδης στέρησε δωρεάν ρεύμα από 6.000 νοικοκυριά!» (video)
Κλίκ για μεγέθυνση
«Ο Πελετίδης στέρησε δωρεάν ρεύμα από 6.000 νοικοκυριά!» (video)
Κυριακή 12 Μάι 2019

Ο Νίκος Παπαματθαίου δεσμεύτηκε ότι η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα εφαρμόσει άμεσα το μέτρο.
Τον τρόπο με τον οποίο θα διατίθεται δωρεάν ρεύμα σε 6.000 αδύναμες οικογένειες της Πάτρας ανέλυσε στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου.
Με πολύ απλά λόγια ο εκπρόσωπος του Νίκου Νικολόπουλου εξειδίκευσε τη δέσμευση του αυριανού Δημάρχου Νίκου Νικολόπουλου, λέγοντας:
«Η ιδέα μας, όπως όλα τα ουσιαστικά πράγματα, είναι απλή. Ο ήλιος είναι αγαθό εν αφθονία σε όλη την Ελλάδα και στην πόλη μας. Ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης, ή και διαχειριστής πολλών δημοτικών κτιρίων ή κτιρίων Ιδρυμάτων. Υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στέγης και γης διαθέσιμης για την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ ή και ανεμογενητριών και συνακόλουθα δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Από κει και πέρα η διαδικασία διάθεσης του ρεύματος είναι θεσμοθετημένη και γνωστή.
Η παραγωγή του ρεύματος θα διατεθεί για να καλύψει και να συμψηφίσει την κατανάλωση ρεύματος σε περίπου 6.000 νοικοκυριά που με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία εντάσσονται στην κατηγορία των πλέον αδύναμων.
Εξυπακούεται ότι η επιλογή των ωφελούμενων νοικοκυριών θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια η ισχύς των οποίων θα επανεξετάζεται ανά τακτά διαστήματα.
Η πλεονάζουσα παραγωγή θα χρησιμοποιηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πχ. για να θερμαίνεται το νερό σε πισίνες, για θέρμανση ή και φωτισμό σε γήπεδα κλπ.
Ο Δήμος με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσει αδύναμους συμπολίτες μας και θα εξοικονομήσει σημαντικές δαπάνες».
Επιπρόσθετα ο κ. Νίκος Παπαματθαίου αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες της δωρεάν παροχής ρεύματος, τονίζοντας:
«Δημιουργείται μια υποδομή για εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση τεχνικών στον συγκεκριμένο τομέα, στα πλαίσια της εγκατάστασης και της συντήρησης των συστημάτων, έρευνας σε συνεργασία με αντίστοιχες σχολές των τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων της πόλης μας. Όλοι θα ωφεληθούν από μια απλή, καθαρή και μηδενικού κόστους παραγωγή ενέργειας με ωφέλιμο χρόνο ζωής μια εικοσαετία τουλάχιστον».

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ»!
Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους πόρους που απαιτούνται για το ανωτέρω φιλόδοξο εγχείρημα, είπε:
«Είναι γεγονός ότι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι θεσμοθετημένα και έτοιμα και προπαντός ενεργά από 18μηνου για την συγκεκριμένη δράση».
Στη συνέχει ο κ. Παπαματθαίου εγκάλεσε για παντελή αδιαφορία στο εν λόγω ζήτημα, τον απερχόμενο Δήμαρχο:
«Το δικό μας ερώτημα προς τον κ.Πελετίδη είναι γιατί αδιαφόρησε ;
Μπορούσε, αλλά αγνόησε την σπουδαία ευκαιρία. Αν είναι αντιλαϊκό το μέτρο ας μας το πει. Αν βλάπτει τους πολίτες να βγει κι αυτό να το πει. Αν δεν συνάδει με την ιδεολογία του, ας μην μας πει τίποτα . Δεν μας ενδιαφέρει.
Το σημαντικό είναι ότι μας έδιναν κάτι και δεν απλώσαμε το χέρι να το πάρουμε. Πόσα άλλα τέτοια χάσαμε από την δική του και μόνον δική του ιδεοληψία ;
Την Τετάρτη οργανώνουμε δημόσια εκδήλωση για το συγκεκριμένο θέμα όπου θα παρουσιασθεί αναλυτικά ο τρόπος λειτουργίας και οι δυνατότητες των ενεργειακών κοινοτήτων.
Είναι μια δράση συμβατή με την γενική φιλοσοφία της παράταξής μας.
“Κάνουμε απλά μικρά πράγματα με μεγάλο όφελος» ή όπως έλεγε ο χημικός και φιλόσοφος Ράδερφορντ “Δεν έχουμε το χρήμα, άρα πρέπει να σκεφτούμε”.
Υπάρχει βεβαίως και η άλλη, η επικρατούσα στον Δήμο Πατρέων, άποψη. “Δεν έχουμε το χρήμα και δεν κάνουμε τίποτα, ακόμα και όταν μπορούμε να το πάρουμε».
Τέλος, ο κ. Παπαματθαίου ανακοίνωσε ότι η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στις αίθουσες του Royal.

ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Σε δηλώσεις προέβη και η υπεύθυνη ενημέρωσης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νάνσυ Αβραμοπούλου, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Η αναφορά της στόχευσε στην παρουσίαση των βασικών προτάσεων της παράταξης, προκειμένου το Καρναβάλι ν’ αποκτήσει εξωστρέφεια και να καταστεί μία μεγάλη πηγή πλούτου για την πόλη.
Επακριβώς είπε:
«Ο Δήμος Πατρέων και ιδιαίτερα η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ, όχι μόνο απέτυχε να το μετατρέψει σε οικονομικό αναπτυξιακό πόλο για την πόλη, αλλά προσπαθεί και να απαλλαγεί από την διοργάνωσή του. Οι ελάχιστοι δημοτικοί υπάλληλοι είναι εντελώς ανεπαρκείς αριθμητικά και παντελώς αβοήθητοι!
Τι έκανε ο Δήμος μέχρι σήμερα;
Απλά διεκπεραίωνε τα βασικά.
Δεν είχε καμία στρατηγική, κανένα σχεδιασμό για επισκέπτες και έσοδα!
Είμαστε Πατρινοί και θέλουμε και ξέρουμε πώς θα το κάνουμε αφορμή καλλιτεχνικής και παραγωγικής δημιουργίας, ώστε να είναι προσοδοφόρο για την πόλη της ανεργίας.
Η νέα Δημοτική Αρχή του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ προχωράει λοιπόν άμεσα:
Στη δημιουργία βιωματικής και έξυπνης Καρναβαλούπολης.
Μιας μικρής Disneyland δηλαδή , ενός «Αλλού φαν Παρκ» με καρναβαλικά στοιχεία, από αυτά που δημιουργούνται κάθε χρονιά και χάνονται. Η Πάτρα θα είναι 12μηνος μόνιμος τουριστικός προορισμός για οικογένειες, σχολεία αλλά και επισκέπτες !
Στην ενίσχυση των πληρωμάτων για τις κατασκευές τους. Θέλουμε μια παρέλαση με πολλά εντυπωσιακά, ποιοτικά άρματα.
Στη δικτύωση με τα πέριξ ημών καρναβάλια, αλλά και με τα καρναβάλια όλου του κόσμου.
Στη δημιουργία μέρους του προγράμματος με χώρο δράσης το ΡΙΟΝ και υπό τον τίτλο «Η Πάτρα έχει το δικό της καρναβάλι του Ρίο ".
Θα διερευνήσουμε την δυνατότητα υλοποίησης παλαιοτέρων προτάσεων από σχετικά καρναβαλικά-αναπτυξιακά συνέδρια.
Πρωτίστως όμως, θα το προβάλουμε παντού και με κάθε τρόπο: Τηλεόραση, έντυπα, ραδιόφωνα, παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους και με άλλους τρόπους.
Θα ενεργοποιήσουμε και θα αναβαθμίσουμε άμεσα την κοινωφελή επιχείρηση «Πατρινό Καρναβάλι» του Δήμου για ετήσια λειτουργία σημαντικών δράσεων που θα έχουν σχέση με το Καρναβάλι και την συμμέτοχή του στην ανάπτυξη της πόλης.
Γιατί ο Πολιτισμός στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, θα είναι στο επίκεντρο της δημιουργίας».

 

 

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων