Loading...
 Start Page
Για τις απευθείας αναθέσεις ο Πελετίδης έχει «λερωμένη τη φωλιά του» και κρύβεται!
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 14 Μάι 2019

Ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου κάλεσε τον απερχόμενο Δήμαρχο να εξηγήσει γιατί μοίραζε λεφτά σε «εκλεκτούς» συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής με μηδενική έκπτωση

Έχει «λερωμένη τη φωλιά της» η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Κώστα Πελετίδη στο μέγα ζήτημα των εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων- και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με «μηδενική» έκπτωση και χωρίς να συντρέχει λόγος επείγουσας ανάθεσης- και δεν τολμά ν’ απαντήσει με την ελπίδα ότι θα «χαθεί» το θέμα μέσα στα εκατοντάδες της προεκλογικής επικαιρότητας.
Όμως ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου είχε και σήμερα ψηλά στην ενημερωτική ατζέντα το εν λόγω θέμα και κάλεσε τον απερχόμενο Δήμαρχο να εγκαταλείψει την τακτική της φυγομαχίας.
Συγκεκριμένα, είπε στους δημοσιογράφους:
«Σε προηγούμενη ενημέρωσή μας δηλώσαμε ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να φυγομαχεί. Ακόμα χειρότερα, εμφανίζεται σαν είναι, εκούσια ή ακούσια, σε ένα στεγανό χώρο, χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, χωρίς συμμετοχή στα τεκταινόμενα, με κινήσεις εκ των προτέρων καθορισμένες. Σε μία περίσταση που κρίθηκε ότι πρέπει να αντιδράσει, αυτό έγινε από το ΚΚΕ για λογαριασμό της!
Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που οφείλει να απαντήσει.
Χθες ο υποψήφιος της παράταξής μας κ. Ρηγόπουλος έθεσε σημαντικά ερωτήματα που σχετίζονται με ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα. Την κατά παρέκκλιση κάθε μορφής δεοντολογίας αλλά και νομιμότητας, πάγια τακτική του δήμου για απευθείας αναθέσεις εργολαβιών.
Δηλαδή, δημοτικά έργα χρηματοδοτούμενα με λεφτά δικά μας και όλου του Ελληνικού λαού ανατίθενται κατά το δοκούν σε αρεστούς της Δημοτικής Αρχής.
Ως κομμουνιστής ο κ. Πελετίδης και τα μέλη του συνδυασμού του υπερηφανεύονται για το ηθικό πλεονέκτημα της ιδεολογίας τους και για την άμεμπτη, διαυγή και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος άσκηση οικονομικής διαχείρισης. Μετά τις αποκαλύψεις του κ. Ρηγόπουλου όλα αυτά τίθενται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.
Εδώ επιβάλλεται απάντηση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και όχι από το ΚΚΕ, εκτός αν το κόμμα είναι ο ηθικός αυτουργός.

«ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ 6.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»!
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Παπαματθαίου αναφέρθηκε στις ενεργειακές κοινότητες και στην εξαγγελία- δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Νικολόπουλου ότι θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα σε 6.000 νοικοκυριά της Πάτρας, που αποδεδειγμένα ζουν στα όρια της φτώχειας.
Μάλιστα, υπογράμμισε τα εξής ο κ. Παπαματθαίου:
«Η εξαγγελία- δέσμευση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» είναι απλή, εφικτή, άμεσα υλοποιήσιμη με λογικό κόστος, χρηματοδοτούμενο και θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά της Πάτρας. Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις, αντί να προσπαθούν να υποτιμήσουν αυτή την παροχή, να τη συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους.
Μην ανησυχούν, δεν θα διεκδικήσουμε πνευματικά δικαιώματα.
Τους προσκαλούμε, λοιπόν, όλους αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου στις 12 η ώρα στο εκλογικό μας Κέντρο να παρευρεθούν στην παρουσίαση που θα γίνει από ειδικούς για τις ενεργειακές κοινότητες. Θα έχουν έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση και προπαντός θα γίνει κατανοητό το βάθος και η αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μπορούμε να ανακουφίσουμε από την ενεργειακή φτώχεια 6.000 νοικοκυριά. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο στην οικονομία της πόλης, γιατί αυτό που δεν θα δαπανά το νοικοκυριό για το ρεύμα, θα το δαπανά για να καλύψει άλλες ανάγκες. Εδώ δεν χωρά μικροπολιτική.
Τα 6.000 νοικοκυριά με δωρεάν ρεύμα μεταφράζονται σε επιπλέον δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές της τοπικής αγοράς. Υπάρχει κάποιος σε αυτή την πόλη που δεν ωφελείται;».

«ΔΙΑΚΡΙΤΗ Η ΟΥΔΕΤΕΡΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ»
Τέλος, ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» υπενθύμισε τη σαφήνεια με την οποία η ηγεσία της ΝΔ κρατάει διακριτή ουδετερότητα απέναντι σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους της πόλης μας, υποστηρίζοντας:
«Είναι προφανές ότι αν κάποιος δεν θέλει να πεισθεί δεν μπορείς να τον πείσεις. Όμως τα γεγονότα είναι γεγονότα και δεν μπορεί κανείς να αρνείται την πραγματικότητα για πάντα γιατί η πραγματικότητα μας ξεπερνά και μας αφήνει πίσω.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος και το έχει επαναλάβει σε όλους τους τόνους. Οι δημοτικές εκλογές είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών. Οι ψηφοφόροι του κόμματος ψηφίζουν με βάση την προσωπική τους επιλογή αυτόν που θεωρούν καλύτερο.
Είναι πολιτική απόφαση και υπηρετεί την στρατηγική του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός υπηρετεί άλλες στρατηγικές, ενδεχομένως προσωπικές».

ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι μακριά.
Σε αυτές τις εκλογές, η απλή αναλογική αλλάζει τα δεδομένα.
Πολλοί οι «μνηστήρες» και οι «λαγοί». Άλλοι αγωνίζονται πραγματικά για τη θέση του δημάρχου και την αλλαγή των δεδομένων της πόλης προς το καλύτερο, άλλοι για να είναι… αρχηγοί και με κάποιο μικρό ποσοστό να «παζαρέψουν» μία θέση, στην επόμενη μέρα
Όμως, οι ανάγκες της Πάτρας επιβάλλουν καθαρές και σύγχρονες λύσεις.
Η εποχή των παζαριών και της… πολυτέλειας πέρασε.
Η Πάτρα χρειάζεται έναν ισχυρό δήμαρχο, με εμπειρία και γνώσεις του πολιτικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Η Πάτρα χρειάζεται έναν Πατρινό δήμαρχο, που να θέλει και να μπορεί εξίσου καλά να φορέσει την στολή εργασίας και να ανέβει στο απορριμματοφόρο, αλλά και το κοστούμι για να επισκεφθεί το υπουργείο και την ευρωβουλή.
Δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς και για περισσότερη αδράνεια.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, ούτε για «επαναστατικές γυμναστικές», ούτε για «κομματικές καταγραφές».
Το καλό του τόπου είναι πέρα και πάνω από ιδεολογικές αποχρώσεις, που έχουν μεν τη σημασία τους, αλλά αυτή δεν είναι υπεράνω της αξίας της ίδιας της πόλης και της ανάγκης της να μετατραπεί και πάλι σε έναν σύγχρονο και παραγωγικό τόπο ελπίδας για όλους.
Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, η Πάτρα έχει μόνο μία επιλογή: Να αφήσει τα δεξιά και αριστερά πειράματα και να πάει μπροστά. Μόνο μπροστά!
Και αυτό το εγγυάται μόνο ο Νίκος Νικολόπουλος.
Μία καλύτερη Πάτρα για όλους.
Μία νέα Πάτρα!
Μία Πάτρα που θα λατρεύουμε να αγαπάμε, δημιούργημα όλων μας, λαμπερή κληρονομιά των γενεών που έρχονται…
Θέλουμε τη Νέα Πάτρα, με Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο!».

Ακολουθούν βίντεο με σχετικές δηλώσεις του κ.Παπαματθαίου και της κας Αβραμοπούλου

 

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων