Loading...
 Start Page
Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ για την επιστολή κατοίκων των Προσφυγικών για εγκατάλειψη της περιοχής
Κλίκ για μεγέθυνση
Σάββατο 12 Σεπ 2020

Αυστηρή επιστολή έστειλαν οι κάτοικοι των προσφυγικών της Αγίας φωτεινής Πατρών προς τον δήμαρχο Πατρέων με την οποία αναδεικνύουν συγκεκριμένα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας και θέτουν καίρια ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

Οι υπογράφοντες με το ονοματεπώνυμο τους συμπολίτες μας, αυτολεξεί γράφουν στην επιστολή τους:

«Κύριε Δήμαρχε,

Για να ξεκαθαρίζουμε τυχόν απορίες ορισμένων, σας επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, αλλά όπως και εσείς επιθυμούμε ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Ελπίζουμε σε απαντήσεις και όχι στο θάψιμο και αυτής της επιστολής μας.

Θα μας βρείτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των προγονικών χωμάτων, αλλά και ΜΑΖΙ ΣΑΣ σε κάθε προσπάθεια που έχει ΜΟ ΝΑΔΙΚΟ σκοπό την αναβάθμισή τους.

Όπως σας έχουμε πεί ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (όπως τους έχετε χαρακτηρίσει) ,αλλά ούτε δεχόμαστε τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως ΓΚΕΤΟ ( όπως έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Θ.ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ).»

ΑΥΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

Επειδή δυστυχώς όμως ο πετυχημένος, ο φιλολαϊκός, ο πρώην πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου, ο… ΚΚΕς   δήμαρχος, επί πέντε (5) ολόκληρα χρόνια που έχει την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, δεν συγκινείται από καμιά διαμαρτυρία αλλά και δεν σέβεται την δημοκρατική δεοντολογία και δεν απαντά στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ με τον επικεφαλής αυτής Νίκο Νικολόπουλος, επαναφέρουν το ζήτημα των προσφυγικών -για ακόμα μια φορά-και καλούν τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη να απαντήσει, όπως έχει υποχρέωση από τον κανονισμό του Δημοτικού μας συμβουλίου, στα εξής ερωτήματα:

  1. Εν όψει έναρξης της νέας σχολικής περιόδου ,σε τι ενέργειες έχετε προβεί ώστε τα παιδιά της μειονότητας Ρομά να εγγραφούν και να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα αντί να "παίζουν" μέσα σε κάδους απορριμμάτων και να περιφέρονται στους δρόμους παρενοχλώντας ηλικιωμένους και ξένες περιουσίες ; Έχουμε προτείνει σε περίπτωση ανυπακοής των γονέων περικοπή επιδομάτων τέκνων.
  2. Γιατί έχετε αφήσει το γήπεδο των Προσφυγικών, ΑΚΟΜΑ, στην εγκατάλειψη ενώ έχετε δεσμευτεί προς την Ε.Π.Σ. Άχαΐας και τους κατοίκους, να συμμετέχετε (οικονομικά) στην αναβάθμιση του; Μήπως η υποβάθμιση και γκετοποίηση της περιοχής βολεύει στο σχέδιο στέγασης μειονοτήτων;
  3. Γιατί η πλατεία Ελευθερίας έχει αφεθεί στην τύχη της (πέραν της κοπής θάμνων και δένδρων) με σπασμένα παγκάκια τα οποία χρησιμοποιούν περίοικοι Ρομά για το στέγνωμα χαλιών ; 
  4. Γιατί δεν έχετε απομακρύνει τα ΚΛΕΙΣΤΑ περίπτερα τα οποία αποτελούν εστίες ρύπανσης;

Ομοίως και το περίπτερο στην μικρή πλατεία στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Προύσσης.

  1. Γιατί δεν έχουμε δει πεζά συνεργεία καθαριότητας, παρά την έκκλιση μας, παρότι γνωρίζουμε ότι οι Ρομά ( η πλειονότης αυτών) «δεν έχουν στο DNA τους» την έννοια της καθαριότητας, με αποτέλεσμα την ρύπανση της περιοχής ( π.χ οικόπεδο στην συμβολή των οδών Νικαίας κ' Περγάμου).
  2. Γιατί δεν απομακρύνετε εγκαταλελειμένα Ι.Χ οχήματα και δίκυκλα;

Οι ερωτώντες για την Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ 

Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος 

Μαρία Φιλοπούλου – δημοτική σύμβουλος 

Διονύσης Βορίσης – δημοτικός σύμβουλος 

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων