Loading...
 Start Page
Χωρίς στέγη συμπόνιας από το Δήμο, οι άστεγοι στην Πάτρα
Κλίκ για μεγέθυνση
Πέμπτη 04 Φεβ 2021
Η ανακοίνωση της παράταξης "Νέα Πάτρα" με ερώτηση του επικεφαλής Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει:
Με αφορμή της ανάδειξης από συμπολίτες στο fb, την αδιαφορία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Πελετίδη στην αντιμετώπιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται άστεγοι στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση.
Κύριε Δήμαρχε,
Ως γνωστόν, πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα ανάμεσά του και η Πάτρα, έχουν δημιουργήσει στέγες Αστέγων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με στην ανέχεια.
Στην Πάτρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείτε αύξηση του αριθμού αστέγων σε πλατείες και δρόμους, με τις υπηρεσίες του Δήμου να μην καταφέρνουν να τους πείσουν να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα. Με αποτέλεσμα, την απώλεια και τον θάνατο τουλάχιστον τριών συνανθρώπων μας τους τελευταίους μήνες στο δρόμο.
Η Δημοτική Αρχή μέσω των εργαζόμενων του Κοινωνικού Τομέα, παρόλο που έχουν καταγράψει τον αριθμό και τις περιοχές που έχουν φτιάξει τα αυτοσχέδια παραπήγματα, δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την στέγαση ή την αναζήτηση συγγενικών προσώπων τους.
Η λογική της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, στο Κομμουνιστικό πλαίσιο να παραμένουν στο δρόμο γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός, μας βρίσκει αντίθετους όχι μόνο ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», αλλά και ως άνθρωποι.
Αποτελεί ντροπή για την πόλη και τους Δημότες των Πατρών, αντί η Δημοτική Αρχή να βοηθήσει αυτούς του ανθρώπους που πιθανώς εκτός των οικονομικών προβλημάτων, να αντιμετωπίζουν και διαφόρων ειδών ψυχολογικά, να τους χορηγεί υπνόσακους και στρώματα για να διαμένουν στο δρόμο.

Ναι κύριε Πελετίδη, σε αυτό διαφέρετε από τις άλλες τις δημοτικές αρχές ανά την Ελλάδα, που έχουν ανάλογες δομές φιλοξενίας όπως π.χ. η Αθήνα, ο Πειραιάς, ο Βόλος, κ.α.
Αποτελείτε εξαίρεση όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και νοοτροπίας για τον ανθρώπινο πόνο.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και με αφορμή την ανάρτηση που έγινε στα μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, για την άστεγη που διαμένει μέρες τώρα στην πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου σας καταθέτω τα παρακάτω ερωτήματα:
• Αληθεύει ότι το στρώμα της φωτογραφίας που φαίνεται να χρησιμοποιεί, χορηγήθηκε από τον Δήμο;
• Τι πράξατε ως άνθρωπος εκ' τον προτέρων και μετά ως Δήμαρχος, στην εικόνα της αστέγου στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου, το βράδυ της διαδικτυακής έναρξης του καρναβαλιού που την είδατε; Δώσατε εντολή να μεταφερθεί στον Ξενώνα αστέγων και να επιληφθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες;
• Ζητήσατε την συνδρομή άλλων φορέων για την ψυχολογική της στήριξη, την ανεύρεση συγγενικών προσώπων και την μεταφορά της εάν χρειαζόταν σε νοσηλευτικό ίδρυμα;
• Πόσα είναι τα καταγεγραμμένα άστεγα άτομα στην Πάτρα, πόσα από αυτά φιλοξενούνται στον Ξενώνα του Δήμου και τι ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει για τα άτομα που αρνούνται την οποιαδήποτε βοήθεια;
Κύριε Δήμαρχε,
Σίγουρα έχετε άλλη πολιτική αντίληψη από άλλους Δημάρχους ανά την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των αστέγων.
Πιθανόν να θέλετε να κατατάξετε και την Πάτρα στις Μεγαλουπόλεις του Κόσμου με τους εκατοντάδες αστέγους σε μετρό, παγκάκια και πλατείες.
Αποτελεί όμως προσβολή για όλους, η αδιαφορία που επιδεικνύεται η Δημοτική Αρχή, παρόλο που υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να παραμένουν συνάνθρωποί μας άστεγοι.

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων