Loading...
 Start Page
Πώς το «παιδί της βροχής» βρίσκεται στα πρόθυρα της Δημαρχίας!
Κλίκ για μεγέθυνση
Πώς το «παιδί της βροχής» βρίσκεται στα πρόθυρα της Δημαρχίας!Πώς το «παιδί της βροχής» βρίσκεται στα πρόθυρα της Δημαρχίας!Πώς το «παιδί της βροχής» βρίσκεται στα πρόθυρα της Δημαρχίας!
Κυριακή 19 Μάι 2019

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρουσιάσθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο εκλογικό κέντρο της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» το αυτοβιογραφικό βιβλίο του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Νικολόπουλου «Ήταν αύριο».
Μέσα κι έξω από το εκλογικό κέντρο παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από εκατοντάδες φίλους του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου, για τον οποίο μίλησαν με κολακευτικό τρόπο για την συναρπαστική προσωπική και πολιτική διαδρομή του συγγραφέα, ο καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Παρισίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημοσθένης Δαββέτας, ο ποιητής-στιχουργός και δημοσιογράφος Δημήτρης Ιατρόπουλος και η φιλόλογος Ευαγγελία Στεργιοπούλου.

Τους ομιλητές παρουσίασε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, ενώ ο φίλος του δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος, σαν συντονιστής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια του Νίκου Νικολόπουλου, «ενός παιδιού της βροχής και των αντιξοοτήτων, που ατσάλωσαν την θέλησή του και κατάφερε να μπει στις ράγες της πολιτικής και να τύχει της ανελλιπούς αποδοχής των συμπατριωτών του επί 30 ολόκληρα χρόνια».

Ο καθηγητής Δημοσθένης Δαββέτας εξήρε την ασυμβίβαστη πολιτική προσωπικότητα του Νίκου Νικολόπουλου και περιέγραψε τις συνθήκες της γνωριμίας τους, μέσω του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι θεωρεί εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός για τον ίδιο, πως στο πρόσωπο του Νίκου βρήκε έναν ειλικρινή φίλο κι έναν πολιτικό που έχει ανάγκη ο τόπος γιατί δεν σκύβει το κεφάλι.

Εντυπωσιακές, αναμφίβολα, ήταν όλες οι αναφορές στο «Ήταν Αύριο», του πασίγνωστου ποιητή, στιχουργού και δημοσιογράφου Δημήτρη Ιατρόπουλου.
Υπερτόνισε ότι το πόνημα του Νίκου διακρίνεται από μια εκπληκτική μοναδικότητα και αυθεντικότητα και πρόσθεσε:
«’Εχω ζήσει σε ευαίσθητες εποχές μου στην Πάτρα, η Πάτρα μ’ έχει αγαπήσει και την έχω αγαπήσει πολύ, πολύ…
Όμως, ο Νικολόπουλος για μένα, είναι ο περισσότερος Πατρινός απ’ τους Πατρινούς που γνώρισα μέχρι τώρα! Είναι όλος, μια Πάτρα, σ’ όλη τη μέχρι τώρα ζωή του, όπου κι αν έχει βρεθεί, δεν εκπροσωπεί την πόλη, ούτε την αντιπροσωπεύει, είναι ο ίδιος η πόλη του»!

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, είπε:
«Όλοι αυτοί που πλέον τους αποκαλύπτει έναν-έναν η δικαιοσύνη μετά από τις αποδεικτικές καταγγελίες του Νίκου, οι κατασκευαστές της φούσκας του χρηματιστηρίου, οι φούσκες των αεριτζίδικων θαλασσοδανείων, οι φούσκες των μεγαλοεκδοτών, όλοι αυτοί δεν ήξεραν πως ο Νίκος παιδάκι του δημοτικού ακόμα, για να τσοντάρει στο πενιχρό βαλάντιο της φαμίλιας του, ξεκίνησε την εργατική του διαδρομή, πουλώντας… φούσκες κι έμαθε από πολύ μικρός τι σημαίνει μια φούσκα, πόσος πρόσκαιρος αέρας κρύβεται μέσα σ’ ένα χρωματιστό αλλά ηθικά εύθραυστο μπαλόνι, όχι σαν αυτά που πούλαγε ο Νίκος αλλά σαν αυτά που ξεπούλησαν τον τόπο μας ολάκερο ετόσα χρόνια τώρα, οι απατεώνες που διαφέντεψαν την πατρίδα»!

Τέλος, η φιλόλογος Ευαγγελία Στεργιοπούλου διάβασε και ανέλυσε αποσπάσματα του βιβλίου με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Νίκος Νικολόπουλος. Μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης είπε:
«Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να εκδώσω αυτό το βιβλίο ήταν γιατί ήθελα να καταδείξω την βιωματική σχέση μου με την Πάτρα. Την πόλη που με γέννησε, με μεγάλωσε και με έκανε αυτό που είμαι. Την πόλη που σε κάθε συνοικία της έχω φίλους και γνωστούς. Τελικά, την πόλη που πάντα ήταν και πάντα θα είναι, αφετηρία, αλλά και σταθμός μου».

Ολοκληρώνοντας, την ομιλία του υπογράμμισε:
«Αυτό το βιβλίο τελικά, εκπληρώνει την προσωπική μου ανάγκη να εκμυστηρευθώ, όχι μόνο στα παιδιά μου, αλλά και στους συμπολίτες μου, τη σημασία που έχει να μένεις εδώ και να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι για την πόλη σου και τους ανθρώπους της».
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο συγγραφέας και υποψήφιος δήμαρχος υπέγραψε επί τρίωρο τις αφιερώσεις του σε εκατοντάδες συμπολίτες που έκαναν «κτήμα» τους ολάκερη τη ζωή του Νίκου Νικολόπουλου.

Νέα Πάτρα

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μιαούλη 48, Πάτρα, Τ.Κ: 262 22 / Τηλέφωνο: 2610 344 700 και 2610 344 702 / E-mail: ninikolopoulos@gmail.com

© Copyright 2019 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων